Μεγαλοιδεατικοί σκοπιανοί χάρτες

Μεγαλοιδεατικοί σκοπιανοί χάρτες
Σεραφείμ Ζώτης

[inline:ss.jpg]
Ο χάρτης του σκοπιανού κατεστημένου διατηρεί τα κρατικά σύνορα στο χώρο της Μακεδονίας,αλλά τονίζει έντονα τα δήθεν εθνικά γεωγραφικά σύνορα,στα οποία περιλαμβάνεται η ελληνική Μακεδονία και η περιοχή του Πιρίν που ανήκει στη
Βουλγαρία. Ακόμη,ο χάρτης αυτός αποτελεί έκφραση των μεγαλοιδεατικών διαθέσεων που μετά την αναγνώριση της Fyrom εκδηλώθηκαν δημόσια. Ο χάρτης αυτός διατηρεί τα παλιά τουρκικά και σλαβικά τοπωνύμια στο χώρο της ελληνικής Μακεδονίας.
Σε όλα τα σχολικά εγχειρίδια αναπαράγωνται χάρτες που μιμούνται τον παραπάνω αναθερθέντα ενώ σε ορισμένα βιβλία τέτοιοι χάρτες επαναλαμβάνονται δύο και τρείς φορές.Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω σ’αυτούς διδάσκονται οι νέοι όλα τα κρίσιμα γεγονότα της Ιστορίας και φυσικό είναι να εθίζονται στην ιδέα πως η ενιαία Μακεδονία αποτελεί την πατρίδα τους.`Ετσι τους δημιουργούνται αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης όταν διαπιστώνουν ότι το 68% της «πατρίδος» τους βρίσκεται υπό «ξένη κατοχή» ενώ η χρήση του μακεδονικού ονόματος από τους άλλους εκλαμβάνεται ως πράξη «αντιμακεδονική».Η πορεία των άλλων πραγμάτων δείχνει πως θα γιγαντωθούν αισθήματα αντιπολίτευσης ανάμεσα στους γείτονες.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *