Ραντεβού Σαμαρά Μέργελ

Ραντεβού Σαμαρά με Μέργελ
[inline:smr.jpg]
Την… πολιτική διαπραγμάτευση θα επιχειρήσει να βάλει πάλι στο τραπέζι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο τετ α τετ που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της καγκελαρίας, έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την κυρία Μέρκελ, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα. Μετά το γεύμα εργασίας, όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανοί, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Να σημειώσουμε ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», ο πρωθυπουργός είχε «κλειδώσει» το ραντεβού του την ημέρα της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχε με την κυρία Μέρκελ στις Βρυξέλλες. Οσο για το ταξίδι, ήταν προγραμματισμένο, μια και ο κ. Σαμαράς είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο Βερολίνο την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να μιλήσει στην ετήσια Συνάντηση Ηγετών που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Στην ετήσια Συνάντηση Ηγετών ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του, είχε αναφέρει ότι μιλά συχνά με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο τηλέφωνο, χωρίς όμως να βγαίνει κάθε φορά να το διατυμπανίζει.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση αναμένεται να πάει όχι απλώς «διαβασμένος» αλλά με όλα εκείνα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσιάζει η οικονομία αλλά και τα έσοδα τα οποία τους τελευταίους μήνες ξεπερνούν τους στόχους που είχαν τεθεί. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να γίνει και συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, αλλά και για τις εκκρεμότητες που έχουν «κολλήσει» τη δόση του 1 δισ.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο στις επικοινωνίες που έχει με τους υπουργούς του ζητάει να κλείσουν τις εκκρεμότητες εδώ και τώρα, ώστε να μην έχει… βαρίδια στις συναντήσεις του τόσο με την κυρία Μέρκελ όσο και με τους άλλους ηγέτες.

Ν. Ελευθερόγλου
Πηγή:Dimokratianews.gr

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *