Απρόσμενοι λαθρομετανάστες και πράκτορες

Ο Ολάντ δήλωσε ότι η ομάδα των Επτά – G7 θα αναλάβει μια συλλογική δράση για την αντιμετώπιση της απειλής των αγωνιστών που επιστρέφουν από τη Συρία στις χώρες μόνιμης διαμονής τους.
Φαίνεται, γράφει η αραβική ‘αλ Αχέντ’ ότι η επιστροφή των μαχητών που πολέμησαν στη Συρία, θα επιφέρει κρίση στην Ευρώπη, και αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό, όπως μια μπάλα χιονιού που κυλάει στο χιόνι.
Δεν μπορούμε, πλέον, να ομιλούμε ψιθυριστά για κρίση,- σημειώνει χαρακτηριστικά το αραβικό δημοσίευμα- αλλά πρέπει να το φωνάζουμε δυνατά και απαιτείται να ληφθούν προληπτικά και δυναμικά μέτρα.
Αυτό, επισημαίνεται από τις χώρες που μέχρι σήμερα υποστήριξαν και χρηματοδότησαν τους Ευρωπαίους τρομοκράτες που σχημάτισαν τις ένοπλες ομάδες στη Συρία και έκαναν τα στραβά μάτια στις πράξεις τους.
Οι πρόσφατες ευρωπαϊκές συμπεριφορές έχουν μεγεθύνει το βάθος αυτής της κρίσης, αυτό το είπε δημόσια ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, υποβάλλοντας ένα αίτημα για την αντιμετώπιση αυτών των τρομοκρατών που ψευδώς τους αποκαλούν ‘τζιχαντιστές’.
Το αίτημα επικυρώθηκε από τη λεγόμενη «Ομάδα των Επτά μεγαλύτερων οικονομιών».
Έτσι, οι ηγέτες των επτά χωρών- Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ- σε κοινή δήλωσή τους ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών από τους μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία.
Οι γαλλικές αρχές, στο τέλος του περασμένου Απριλίου, έγραψαν για περίπου 300 νέους Γάλλους που συμμετείχαν στις μάχες με την αντιπολίτευση στη Συρία, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν επιστρέψει στη χώρα, οι οποίοι βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ‘Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας’.
Το ίδιο έχει γίνει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στη Δανία.
Μάλιστα, ο Gilles de Kerchove που είναι συντονιστής της αντιτρομοκρατικής δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε για «πάνω από δύο χιλιάδες Ευρωπαίους τρομοκράτες που πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία και αυτοί θα επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο τόσο με τα κράτη του Κόλπου, όσον αφορά την τρομοκρατία και ειδικότερα για το θέμα της επιστροφής των ξένων μαχητών από τη Συρία».
Ο de Kerchove επεσήμανε ότι οι «ξένοι μαχητές έχουν εκπαιδευθεί στη Συρία από τους τζιχαντιστές, έχουν ενστερνισθεί την ακραία ισλαμική ιδεολογία και έχουν σχηματίσει δίκτυο σε όλον τον κόσμο».
«Υπάρχει ο φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη», τόνισε, σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *