Εξετάσεις

Εξετάσεις: Διατροφή για να πετύχεις τη μέγιστη απόδοση
[inline:pe.jpg]
Η περίοδος των εξετάσεων υπήρξε για όλους γεμάτη άγχος και στρες λόγω των υψηλών απαιτήσεων αλλά και της υπερπροσπάθειας για μέγιστη απόδοση. Συνηθέστερα υπάρχει μια ένταση και σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να φάμε και τι να αποφύγουμε σε μια τέτοια περίοδο καθώς το συστηματικό διάβασμα και η προσπάθεια συγκέντρωσης μας κουράζουν σωματικά και νοητικά με αποτέλεσμα συχνά να καταλήγουμε να τρώμε οτιδήποτε πρόχειρο βρούμε μπροστά μας, από τσιπς, μέχρι αναψυκτικά και γλυκά.
Σίγουρα, συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει, και ας την προωθούν οι εταιρείες με την μορφή συμπληρωμάτων, ωστόσο υπάρχουν τρόφιμα και κατηγορίες τροφίμων που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας.
Βιταμίνες
Οι έφηβοι ηλικίας 14-18 ετών συνίσταται να καταναλώνουν 7-8 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Επομένως το φρούτο μας δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε 1 την ημέρα ούτε η σαλάτα μας μόνο σε αυτήν που συνοδεύει το μεσημεριανό.
Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών σχετίζεται με τη σωστή λειτουργία όλων των μηχανισμών του σώματός μας και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πηγές: προϊόντα ολικής άλεσης , ξηροί καρποί, λαχανικά-Βιταμίνη Ε, πηγές: ελαιόλαδο, ξηροί καρποί), την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού (Βιταμίνη C, πηγές: εσπεριδοειδή, μαϊντανός, κόκκινη πιπεριά, λαχανικά-Βιταμίνη Α, πηγές: γαλακτοκομικά προϊόντα, βερίκοκα, καρότα, συκώτι ) και τη μέγιστη δυνατότητα συγκέντρωσης και μνήμης (Βιταμίνη D, πηγές: φυσική πηγή το φώς του ήλιου, ενώ καλές πηγές της βιταμίνης είναι τα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα και ο τόνος)…
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.