Η Ελλάδα και το Κόσοβο

Η Ελλάδα και το Κόσοβο
Κώστας Χαρδαβέλλας
[inline:gk.jpg]
Η ελληνική θέση για την μη αναγνώριση του Κοσσόβου είναι σαφής και δεν έχει αλλάξει.
Αυτή είναι η τελευταία άποψη της Αθήνας σχετικά με τις πρόσφατες πληροφορίες από την Πρίστινα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας, Δημήτρης Μοσχόπουλος, για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κούτρα, η δήλωση του Μοσχόπουλου ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο, ήταν εκτός πλαισίου και ή κακώς κατανοήθηκε ή εσφαλμένα ερμηνεύθηκε.
Επικαλούμενος το κείμενο της συνέντευξης, είπε ότι ο δημοσιογράφος ζήτησε μια εξήγηση σχετικά με τα διαβατήρια του Κοσόβου με θεώρηση Σένγκεν- και ο Μοσχόπουλος πρόσθεσε ότι η Αθήνα έχει αρχίσει επίσημα να δέχεται τις βίζες Σένγκεν του Κοσσυφοπεδίου.
Νωρίτερα, η εφημερίδα της Πρίστινα είχε σημειώσει ότι ο Μοσχόπουλος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο επειδή είναι νόμιμο κράτος, αλλά, για το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Η αναγνώριση των διαβατηρίων, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί ένα βήμα προς την αναγνώριση του κράτους.
Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/421636/-ellinas-presvis-apodothikan-lathos-diloseis-moy-gia-kossovo#ixzz2wmevOvsS

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *