Η συνωμοσία της σιωπής των κομμάτων

[inline:gp.jpg]
Η αλήθεια είναι πως η ελληνική οικονοµία δεν ßρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Το ουσιαστικό ερώτηµα, ωστόσο, είναι ποιος προκάλεσε τα προßλήµατα και γιατί η κρίση κτυπά τη χώρα µας µε καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου από την ύφεση που σηµειώθηκε στις προηγµένες χώρες.
Όπως επίσης µεγάλη σηµασία έχει η απάντηση στο ερώτηµα ποιος ευθύνεται για την κρίση, ποιος τη διαχειρίστηκε και γιατί οι επιπτώσεις εκτιµάται πως θα είναι ßαρύτερες για την Ελλάδα.
Σε όλα αυτά τα ερωτήµατα οι απαντήσεις των πολιτικών διαφέρουν ανάλογα µε το κόµµα στο οποίο ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση οι αριθµοί που απεικονίζουν την κατάσταση της οικονοµίας δεν µπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι είµαστε ένα καταχρεωµένο κράτος, µε µεγάλα ελλείµµατα, µε διαρκή υποχώρηση στην ποιότητα ζωής και στα δικαιώµατα των εργαζοµένων και µε τεράστιες ανισότητες µεταξύ φτωχών και πλουσίων.
Επίσης, θα πρέπει να λάßουµε υπόψη πως µε ή χωρίς διεθνή κρίση η χώρα µας θα περνούσε υποχρεωτικά µέσα από τις Συµπληγάδες των αρνητικών ρυθµών ανάπτυξης, τη στιγµή κατά την οποία όλα λειτουργούσαν µε τον… αυτόµατο πιλότο, ενώ κανένας από τα κόµµατα που διεκδικούν την κυßέρνηση δεν δείχνει πως διαθέτει κάποια διαφορετική πρόταση από εκείνες που οδήγησαν τις µεγαλύτερες οικονοµίες του πλανήτη στο χείλος του απόλυτου κραχ…
Η Ελλάδα δεν µπορούσε να ακολουθήσει µία διαφορετική πορεία, καθώς εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδηµοκράτες έχουν οι ίδιοι παραδεχθεί πως οι διαφορές τους στην οικονοµική πολιτική είναι από ελάχιστες έως µηδαµινές!
Κώστας Ψωμιάδης

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *