Σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών

Σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών
[inline:ew.jpg]
Στη δυσκολία των γυναικών εργαζομένων να καταγγείλουν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κώστας Πανταζής, μιλώντας στην πανευρωπαϊκή ημερίδα που οργάνωσε της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), για την ενδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης των γυναικών.

Ο κ. Πανταζής ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το 2013 έγιναν μόνο 99 καταγγελίες γυναικών στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, από τις οποίες οι 33 αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίες που αφορά εργαζόμενες σε εγκυμοσύνη και 32 παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία της μητρότητας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η νομοθεσία παρέχει στις εργαζόμενες γυναίκες διευκολύνσεις μετά τον τοκετό όπως οι άδειες λοχείας και τοκετού και οι άδειες φροντίδας παιδιού, ενώ απαγορεύει την απόλυση της εργαζόμενης, για 18 μήνες μετά τον τοκετό.

Επίσης, από το σύνολο των καταγγελιών, μόνο οι πέντε αφορούσαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Πανταζή αποδεικνύει ότι συνήθως τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλλονται.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, αναφέρθηκε επίσης στην αποτελεσματικότητα των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία που φθάνουν τα 10.500 ευρώ ανά παράβαση και τόνισε με έμφαση ότι μόνο κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του νέου νόμου, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000 εργασίας.
Πηγή:e-typos.com

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.