Το αίτημα των εμπόρων για αναπτυξιακή τράπεζα

Το αίτημα των εμπόρων για αναπτυξιακή τράπεζα
[inline:er.jpg]
Την ανάγκη της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων επανέλαβαν σήμερα στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ν. Δένδια, εκπρόσωποι του κλάδου.

Ο υπουργός είχε συνάντηση, πριν από λίγο, με το προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργο Καββαθά.

Ο υπουργός, όπως είπε ο κ. Καββαθάς, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες αναμένει μία μελέτη για την αναπτυξιακή πορεία των συνεταιριστικών τραπεζών και θα οριστεί στη συνέχεια νέα συνάντηση με τα προεδρεία των μικρομεσαίων.

Νωρίτερα, ο κ. Κορκίδης είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ ότι σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων μπορεί να μετεξελιχθεί το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με τις υγιείς συνεταιριστικές τράπεζες με κεφαλαιακή ενίσχυση των τελευταίων με τα διαθέσιμα χρήματα από τα ομόλογα του Ταμείου.

Υπολογίζεται από την ΕΣΕΕ ότι αυτά τα κεφάλαια στο ΕΤΕΑΝ είναι της τάξης των 700 εκατομμυρίων και ποσό περί τα 300 εκατ. ευρώ χρειάζονται οι συνεταιριστικές για αύξηση κεφαλαίων.

Ο κ. Καββαθάς σημείωσε, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό, ότι το 80% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πιο εξειδικευμένη συνάντηση με πλήρως ανεπτυγμένη την πρόταση από τους μικρομεσαίους.

«Τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να γίνονται φέιγ βολάν», σχολίασε ο κ. Καββαθάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη πώληση επ’ αμοιβή στοιχείων από τον Τειρεσία.

Για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν έγινε συζήτηση αλλά όπως ενημερώθηκαν οι μικρομεσαίοι τις επόμενες μέρες θα τους καλέσει το υπουργείο για να τους παρουσιάσει το σχέδιο για το οποίο υπάρχει συζήτηση σε εξέλιξη με την τρόικα.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *