Φασόλια για την καρδιά

Φασόλια για την καρδιά
Ο Ρεπόρτερ
[inline:fs.jpg]
Τα φασόλια μπορεί να μην κατέχουν τη θέση που τους αξίζει
Στο καθημερινό τραπέζι και να είναι από πολλούς παρεξηγημένα,όμως,
Σύμφωνα με τον Χ.Δημόπουλο,είναι πηγή φυτοχημικών θρεπτικών
Συστατικών,τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών,
Όπως τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αλλά και ο καρκίνος. «Παράλληλα,
Αποτελούν καλή πηγή σεληνίου,ενός πολύ σημαντικού αντιοξειδωτικού
Συστατικού της τροφής που συμμετέχει σε μια σειρά από αμυντικούς
Μηχανισμούς,ενώ παίζει καθοριστικό ρόλο στις λειτουργίες του
Ανοσοποιητικού συστήματος»,εξηγεί ο ίδιος.Ειδικά τα μικρά κόκκινα
Και σκουροκόκκινα φασόλια αποτελούν καλές πηγές σιδήρου,μαγνησίου
Φωσφόρου,καλίου,χαλκού και θειαμίνης.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *