Υπόθεση Κωσταλέξι

[inline:kt.jpg]
Υπόθεση «Κωσταλέξι»: Προφυλακίστηκε η 77χρονη
Στη φυλακή θα οδηγηθεί η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας της για την υπόθεση των άθλιων συνθηκών ζωής της 36χρονης από την Καλλιθέα.

Η ηλικιωμένη, που λογοδότησε στη Δικαιοσύνη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης, κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Καλλιθέας, ο 55χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την απολογία του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Βάσει των στοιχείων της υπόθεσης που ερευνώνται από την 25η τακτική ανακρίτρια, η 36χρονη γυναίκα βρέθηκε σε μπαλκόνι φωταγωγού, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να την κρατούσαν χωρίς φαγητό και νερό, με δεμένο με ένα ξύλο το σπασμένο της πόδι.

Ενώπιον της ανακρίτριας, η 77χρονη φέρεται να αρνήθηκε την πράξη που της αποδίδεται και να ισχυρίστηκε πως είχε υπό την προστασία της τη νεαρή γυναίκα επί 14 χρόνια. Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το θύμα και πως είχε βγάλει στο μπαλκόνι τη νεαρή, για τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί έκανε ζέστη.

Απέδωσε δε, την κατάσταση της 36χρονης, που βρέθηκε με πληγές στο σώμα, στην επί 16 χρόνια κατάκλισή της. Για τη μεταβίβαση στην κατοχή της του σπιτιού του θύματος, η 77χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειαζόταν η ίδια το ακίνητο γιατί είχε δικό της σπίτι και ότι η 36χρονη θέλησε να της το μεταβιβάσει, κρατώντας την επικαρπία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες της.

Ο 55χρονος απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, που αποκαλείται «Κωσταλέξι της Καλλιθέας», ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε τη φροντίδα της 36χρονης αλλά ότι απλώς επισκεπτόταν τις δύο γυναίκες.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων πάντως τονίζει πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται κατάθεση της ίδιας της 36χρονης η οποία -όπως λένε πάντα οι συνήγοροι- αποζητά, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, την 77χρονη.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *