Κερδοσκόποι και υβριστές της Ελλάδος

[inline:sr.jpg]
Τεράστια ποσά, που δεν µπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους, έχουν επενδύσει επίσηµοι και ανεπίσηµοι κερδοσκόποι στο ενδεχόµενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και σχεδόν καθηµερινά κερδίζουν εκατοµµύρια δολάρια ποντάροντας στη µεγαλύτερη φτώχεια ενός ολόκληρου λαού.
Οι κερδοσκόποι είναι τόσο αδίστακτοι και ανήθικοι, που σχεδόν πάντα εκµεταλλεύονται τυχαία περιστατικά ή στήνουν γεγονότα, που δηµιουργούν τις συνθήκες, ώστε να συνεχίζουν ανεµπόδιστα τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.
Βεßαίως, η κάστα αυτή των «επενδυτών» δεν γεννήθηκε από µόνη της, αποτελεί το καλύτερο «παιδί» του συστήµατος, καθώς όλοι τους θεωρούνται το καλύτερο κοµµάτι του διεθνούς τραπεζικού συστήµατος, το πιο επιτυχηµένο κοµµάτι της σύγχρονης καπιταλιστικής οικονοµίας.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως η κερδοσκοπία αποτελεί σύµφυτη λειτουργία του ίδιου του συστήµατος, το οποίο από τη φύση του δηµιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόµα µεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια και τη διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων, µε τη διαρκώς µεγαλύτερη εξάπλωση της ανέχειας.
Οι σύγχρονες συνθήκες, ωστόσο, κάνουν αυτές τις λειτουργίες ακόµα πιο επιθετικές, αλλά και πιο απροκάλυπτα αντικοινωνικές, όπως αποδεικνύεται από τη λειτουργία των υποτιθέµενων «αόρατων» αγορών, εις ßάρος της Ελλάδας και των εργαζοµένων της
Κώστας Ψωμιάδης

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *