Οι ανάγκες του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου

[inline:tt.jpg]
Με το ποσό των τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ θα πρέπει να ενισχυθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), για να προχωρήσει… η διαδικασία της αποκρατικοποίησης του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τα λεφτά αυτά θα απαιτηθούν προκειμένου να εκκαθαριστεί και να εξαφανιστεί, το κακό κομμάτι του ΤΤ, που θα προκύψει από το σπάσιμο του οργανισμού άμεσα.

Γι’ αυτό και θα πρέπει προηγουμένως να ξεκινήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, αφού έλθουν τα λεφτά της επόμενης δόσης. Αλλιώς, οι απαιτούμενοι πόροι δεν μπορούν να διασφαλιστούν από πουθενά. Σύμφωνα μάλιστα με μια άλλη, περισσότερο, ενδεχομένως, ρεαλιστική εκτίμηση που γίνεται, το τελικό ποσό που θα πρέπει να δοθεί από το ΤΧΣ, γι αυτό το σκοπό, να φτάσει ακόμα και στα 5 δισ ευρώ.

Επισήμως, πάντως, από το ΥΠΟΙΚ αποφεύγεται κάθε εκτίμηση αναφορικά με το ζήτημα, καθώς, όπως λένε από το γραφείο του κ. Γιάννη Στουρνάρα, “είναι άλλες οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή”. Με σημαντικότερη όλων, την εκταμίευση της δόσης. Όλα τα υπόλοιπα, έπονται.
metrogreece.gr

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *