`Αξιος τυφλός

[inline:tf.jpg]
Ο Στέλιος έχει 20% ικανότητα όρασης. Το 1992 τελείωσε το τµήµα Βιολογίας του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε τα προσφερόµενα µαθήµατα της Σχολής του σχετικά µε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κι έτσι ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείµενο.

Έµαθε να χρησιµοποιεί τον υπολογιστή µε τη ßοήθεια του συστήµατος Apollo, το οποίο είναι ένα είδος συνθεσάιζερ φωνής που διαßάζει οτιδήποτε εµφανίζεται στην οθόνη (menu, κείµενα), καθώς και µέσω µιας µπάρας προσαρµογής που µετατρέπει τους χαρακτήρες που εµφανίζονται στην οθόνη σε µορφή γραφής του αλφάßητου Braille.

Μετά την αποφοίτησή του, στην προσπάθειά του για ένταξη στην επαγγελµατική ζωή, αντιµετώπισε κάποιες δυσκολίες. Έτσι, όταν πληροφορήθηκε για ένα σεµινάριο που συνδιοργάνωσε ο Δήµος Καλλιθέας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τυφλών, ένα ιταλικό πανεπιστήµιο και µία µεγάλη εταιρεία στο χώρο της Πληροφορικής, µε τη χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκέφτηκε ότι θα ήταν µια πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτόν να αποκτήσει περισσότερα εφόδια και προσόντα σχετικά µε τους υπολογιστές. Μάλιστα, υπήρχε η δέσµευση ότι η συνεργαζόµενη εταιρεία θα προσλάµßανε δύο από τα άτοµα που θα παρακολουθούσαν το σεµινάριο µετά τη λήξη του. Κατά τη διάρκεια του σεµιναρίου ειδικεύτηκε στις αρχές και τις γλώσσες προγραµµατισµού.

Λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του, καθώς και του ζήλου, που επέδειξε όσο παρακολουθούσε το σεµινάριο, επιλέχθηκε και προσλήφθηκε από την εταιρεία µετά τη λήξη του σεµιναρίου. Σήµερα εξακολουθεί να εργάζεται εκεί, έχει πλήρως προσαρµοστεί στις συνθήκες εργασίας και αντιµετωπίζει µε αισιοδοξία το µέλλον.

Ετοιµάζοµαι για τη ζωή, ΣΕΠ Γ΄ Γυµνασίου, ΟΕΔΒ, 2003

Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τυφλών (επίσηµος δικτυακός τόπος)

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *