Η σύσφιξη Σλοβενίας-Σκοπίων

[inline:slv.jpg]
Ο πρόεδρος της Σλοßενίας Μπορούτ Πάχορ, µετά τη συνάντηση που είχε σήµερα στα Σκόπια µε τον οµόλογό του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιßάνοφ κάλεσε την ΠΓΔΜ «να αναλάßει συγκεκριµένη πρωτοßουλία για το ζήτηµα της ονοµασίας που δεν θα αφήσει αδιάφορους τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας».

Ο κ. Πάχορ πρόσθεσε ότι κατά τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, οι χώρες που θα προσπαθήσουν από µόνες τους να διευθετήσουν τις σχέσεις τους µε τους γείτονες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενταχθούν στην Ε Ε.

Από τη µεριά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιßάνοφ δήλωσε ότι η χώρα του «ßρίσκεται αντιµέτωπη µε µία κατάσταση όπου δεν έχει συνοµιλητή».

«Όλες οι πρωτοßουλίες µας απορρίπτονται, δεν γίνονται αποδεκτές. Εµείς θέλουµε µια λύση στο ζήτηµα της ονοµασίας, θέλουµε να καθίσουµε και να συνοµιλήσουµε, όµως στην κατάσταση που τείνει να διαµορφωθεί δεν έχουµε µε ποιον να ßρούµε λύση» ανέφερε ακόµη ο κ. Ιßάνοφ και συµπλήρωσε ότι η χώρα του δεν έχει λάßει απαντήσεις από την ελληνική πλευρά για συναντήσεις σε υψηλόßαθµο επίπεδο.

Ακόµη, ο κ.Ιßάνοφ σηµείωσε ότι η χώρα του αναµένει από την Ε.Ε να επιδείξει αυξηµένο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήµατος της ονοµασίας, ανάλογο µε αυτό που επιδεικνύει για τη διευθέτηση των σχέσεων µεταξύ Σερßίας και Κοσόßου.

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *