Τα παρασκήνια στη Δυτ.Θράκη

Τα παρασκήνια στη Δυτ.Θράκη
Κώστας Χαρδαβέλλας
[inline:mt.jpg]
Καταθλιπτική ειρήνη ζουν οι κάτοικοι στη δυτική Θράκη με την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού…
Θράκη – Αποστολή: Μαρία Γιαχνάκη
Τη στιγμή που η Τουρκία κερδίζει έδαφος σε ελληνική γη και οι Πομάκοι ευνουχίζονται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, χριστιανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τα έχουν καλά με το προξενείο και οι Έλληνες βουλευτές επισκέπτονται την περιοχή μόνο στις εκλογές…
«Ο καλός μουσουλμάνος εμπιστεύεται και ψηφίζει μόνο μουσουλμάνο…»
Βασισμένοι σε αυτή τη φιλοσοφία οι τουρκόφρονες μειονοτικοί δεν ήθελαν να αφήνουν στην… κρίση των μέσων μουσουλμάνων το να ψηφίζουν χριστιανούς.
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε και το DEB, το κόμμα των μουσουλμάνων, που πήρε την πρώτη θέση σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωεκλογές του 2014 έχοντας στο ψηφοδέλτιό του μόνο μουσουλμάνους.
Σήμερα, στη Θράκη, ο πρόεδρος του DEB, του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα θέματα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του προξενείου και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προπαγάνδα εναντίων του ελληνικού χριστιανικού στοιχείου.
Δεν διαφοροποιείται καθόλου από την επίσημη γραμμή της Τουρκίας και αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι της περιοχής.
Ο πρόεδρός του, Μουσταφά Αλί Τσαβούς, πρώην καφετζής των γραφείων της τουρκικής νεολαίας, έχει προκαλέσει με τον πλούτο που διαχειρίζεται, αποδεικνύοντας και εμπράκτως τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από το προξενείο.
Με γραφεία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταφέρνει να μαζεύει όλους τους Τούρκους που παίρνουν τις καθοδηγήσεις τους από την Τουρκία για κοινωνικά, πολιτικά θέματα ακόμη και για θέματα συμπεριφοράς.
Αν και στην Κομοτηνή, καθημερινά, οργισμένοι κάτοικοι από διαφορετικές θέσεις έχουν ταχθεί στον αγώνα να αποκαλύπτουν τη δράση του προξενείου, φαίνεται ότι η δυναμική της Τουρκίας είναι τέτοια, που το προστατεύει από κάθε είδους βολές.
Ο Κοσμάς Καραΐσκος είναι ένα από αυτούς τους κατοίκους που αποκαλύπτει καθημερινά την προπαγάνδα που γίνεται εναντίον των Ελλήνων στην ίδια τους τη χώρα. Ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Τουρκικά Νέα» και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής αποκαλεί τον Μουσταφά Αλί Τσαβούς, τον πρόεδρο του DEB, μαριονέτα των Τούρκων:
«Τον έκαναν πρόεδρο, μέχρι να γίνει πρόεδρος ο γιος του Λεβέν Σαδίκ του ηγέτης τους. Όλοι επηρεάζονται από το DEB, κάνει τη σημαντικότερη προπαγάνδα από τις πόλεις ως τα χωριά.
Η εικόνα των χωριών με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καταθλιπτική. Σήμερα ζουν ειρηνικά γιατί έτσι θέλει η Τουρκία όχι γιατί το θέλουν αυτοί. Πολλοί από αυτούς που συμβιώνουν ειρηνικά με τους χριστιανούς ελέγχονται από την Τουρκία. Οι ιμάμηδες που έχουν αίγλη στα χωριά ελέγχονται από την Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr και συνεχίζει: «Όταν τα παιδιά πολλών οικογενειών σπουδάζουν στην Τουρκία με λεφτά της Τουρκίας, όταν παίρνουν υποτροφίες από την Τουρκία και τους κάνει τα έξοδα για τα ταξίδια και για τη διαμονή τους, αυτοί όλοι μετά ποιον θα ακούσουν; Την Τουρκία δεν θα ακούσουν;».

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/527151/o-kalos-moysoylmanos-psifizei-mono-moysoylmano#ixzz3KTsDpbe5

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *